FAQ

Eller Ofte Stilte Spørsmål som det heter på norsk! Når en kunde skal velge en leverandør er det naturlig at det dukker opp en rekke spørsmål. For å kunne hjelpe deg raskt med enkle spørsmål som dukker opp ofte har vi samlet en liste med spørsmål og svar, se FAQ. Ikke vær redd for å ta kontakt med oss dersom du ønsker svar på andre spørsmål.

Regnbuen Malermesterbedrift er 100% eid av Håndverksgruppen AS.

 

Vi påtar oss i de aller fleste typer oppdrag innen maler- og byggtapetserfaget. Alt fra tradisjonelt innvendig malerarbeid og gulvbelegg, til totalentrepriser på fasaderehabilitering. Så sant vi har kapasitet tar vi også på oss mindre oppdrag for privatpersoner, men det hender vi må si nei under høysesongen for utvendig malerarbeid.

 

Regnbuen Malermesterbedrift har en trygg og solid økonomi.

 

Denne forskjellen er så stor at vi har skrevet en egen artikkel om det. Kort forklart så kan hvem som helst egentlig kalle seg maler, kjøpe seg en rulle og en pensel og starte et malerfirma. En malermester har som regel minst 6 års bakgrunn i malerfaget. Det å ta svennebrev i malerfaget tar 4 år. Mesterskolen tar vanligvis 2 år, men det finnes muligheter for å ta mesterbrev på kortere tid. En malermester har rett til å bruke mestermerket og tittelen Malermester og vil stort sett alltid bruke mestermerket på bil, visittkort etc.

 

Totalt er det over 70 ansatte i Regnbuen hvorav 12 er prosjektledere.

 

Ja, vi har et godt system som hjelper oss i å ivareta Helse, Miljø og Sikkerhet på arbeidsplassen. Vi har et eget HMS-team som har jevnlige møter, minimum en gang i måneden, hvor HMS står på dagsorden.

 

Det er mulig vi kan gi deg en antydning over telefon, men vi gir aldri ett bindende pristilbud over telefon. Det er mange ting som skal tas i betraktning når vi skal gi pristilbud på malerarbeid, blant annet vurdering av underlag, hvor mye utsparing, tildekking som må gjøres etc, etc.

 

Nei, vi kommer på befaring og gir deg et pristilbud på malerarbeidet som skal utføres uforpliktende. Vi har utarbeidet en egen liste med gode råd som vi anbefaler deg å lese før du inngår en avtale med et malerfirma, eller ett annet håndverkerfirma for den saks skyld.

 

Vi har hele tiden lærlinger i jobb hos oss. Det finnes flere måter å komme frem til svennebrevet. Er du interessert i å bli maler kan du lese mer om veien dit på www.erdufargerik.no