Bruk en profesjonell gulvlegger

Gulvlegging kan være en utfordrende jobb og det er små marginer som avgjør om resultatet blir bra eller ikke. Som du vet finnes det mange ulike alternativer når du skal legge gulv, noe som betyr at du også må bruke en gulvlegger som kan beherske teknikker for legging av de ulike materialene.

Gulvlegging krever planlegging 

Når du skal legge helt nytt gulv må det først og fremst avgjøres hva slags gulv som skal legges. I tillegg til utseende vil valg av gulv i størst grad være basert på bruksområde. Parkett har ikke de samme egenskapene som vinyl og derfor vil heller ikke disse materialene kunne benyttes på alle de samme stedene. 

Det er viktig at du tenker over funksjonen gulvet skal ha i ditt bygg. For eksempel vil et kontorlokale vil være preget av mye trafikk, et sykehus må ha et gulv som ikke samler opp støv og bakterierer og en barnehage vil ha behov for et gulv som er lett å rengjøre. 

 

Hva slags gulv kan du legge? 

Våre håndverkere legger alle type gulv slik som parkett, linoleum, laminat, teppe og epoxy. Vi kan også bistå med råd og planlegging for prosjektet om dere har behov for det. Ta kontakt i dag om du trenger hjelp med gulvlegging! 

Gulvlegging – Tepper 

Bruk av tepper blir stadig mer populært igjen, og det av flere grunner. Blant annet er tepper behagelig å gå på, det reduserer støynivået i bygget og legger til rette for en bedre akustikk. Flere tar i bruk tepper i kontorlokaler, både vegg til vegg og teppefliser. Tepper er også mer sklisikre og egner seg svært godt for barn å leke på i et lekerom eller lignende. Om du ønsker å legge teppe på gulvet vil dette også naturlig føre til mindre støvoppsamling i bygget.

 

Tepper kommer i mange forskjellige varianter og det er derfor viktig å tenke over hva slags rom det skal legges i. I dag finnes det for eksempel mange tepper som er enkle å rengjøre, så til tross for at barn har en tendens til å søle litt her og der, kan teppene holde seg rene og pene. 

Gulvbelegg, Vinyl, Linoleum 

I rom som utsettes for mye trafikk, tyngre påkjenninger, vannsøl og lignende er gulvbelegg en god løsning. Gulvbelegg består av en myk underside og en hard overflate. Denne formen for materiale til gulvet er svært slitesterkt og krever minimalt med vedlikehold. Ordinære gulvbelegg er godt vannavstøtende og våtromsbelegg er fullstendig tett. 

Trenger du gulvlegging til et nybygg, næringsbygg, i hjemmet, vaskerommet, stua, soverommet, gangen eller andre steder? Vi kan bistå med gulvlegging i Oslo, Bærum, Askim, Asker, Ski, Follo, Akershus og Indre Østfold! 

Fliser 

Fliser er svært vanlig å ta i bruk på baderommet og kjøkkenet. Fliser er både vakre å se på og svært slitesterke. De fleste fliser håndterer også varme veldig bra og passer derfor godt til rom med høy temperatur som for eksempel forekommer ved bruk av varmekabler.  

Fliser er et populært valg til gulvet, men ønsker du et godt resultat er det smart å benytte deg av profesjonelle fagfolk. Her i Regnbue har vi dyktige gulvleggere som kan hjelpe deg med flislegging i alle rom. 

 

Gulvlegging med parkett 

Parkett er fremdeles svært ettertraktet til bruk på gulvet hos mange. Parkett er i utgangspunktet et gulv som er lett å ivareta. Parkett har en gunstig løsning med enkelte deler som kan skiftes ut ved behov samtidig som det er lett å vedlikeholde med oljebehandling. Dersom ønskelig kan du også velge å endre fargen og uttrykket til parketten ved bruk av slipeutstyr, lakkering eller olje. 

 

Vi i regnbuen har flinke fagpersoner som kan hjelpe deg med gulvlegging. Vi utfører gulvlegging i Oslo, Asker, Bærum, Follo, Ski, Askim, Akershus og Indre Østfold. 

 

Sliping av gulv 

Gulvlegging kan også dreie seg om å fornye det eksisterende gulvet. Dersom det er et ønske å bevare det originale gulvet kan vi i Regnbuen også utføre rehabilitering av gulvet. Som regel vil dette innebære sliping, rensing eller å legge en ny overflate. Har du bestilt en befaring for fornyelse av gulv vil vi alltid vurdere om det er mulig å rehabilitere eksisterende underlag istedenfor å måtte rive opp gulvet. 

Noe av det viktigste ved gulvlegging er forarbeidet 

Før noe som helst gulv kan legges er det viktig at det er utført riktig forarbeid. Dersom det er fuktig i rommet hvor det skal legges gulv, må det vurderes om det må gjøres en avfuktning. Gulvlegging krever kompetanse. Som en aktør som har holdt på med gulvlegging i lang tid har vi opparbeidet oss god erfaring og kjenner til alle aspekter ved gulvlegging. Dette innebærer blant annet: 

 

  • Avretting av gulvet 
  • Limpåføring 
  • Vanskelige vinkler 
  • Tørketid 
  • Riktig bruk av utstyr 
  • Karakteristikkene til det ulike materialet 

 

Vi i Regnbuen er godt kjent med hva som kreves for omtrent alle materialer samt hvordan vi skal utføre gulvleggingen for beste resultat. 

 

Har du behov for en gulvlegger til ditt prosjekt? 

 

Ta kontakt med oss i dag! Vi utfører oppdrag i hele Oslo, Bærum, Asker, Askim, Ski, Follo, Akershus og Indre Østfold. 

 

Bestill befaring HER.