smilende mann

Bli bedre kjent med malermester Robert Malmberg

I 2002 overtok Robert Malmberg (51) roret fullt og helt i Regnbuen Malermesterbedrift. Som daglig leder, og sammen med høyt kvalifiserte medarbeidere, har han utviklet Regnbuen til å bli en trygg og god arbeidsplass.

Regnbuen Malermesterbedrift har hatt en eventyrlig utvikling siden oppstarten i 1999. Robert Malmberg kom inn i den da lille bedriften med tre ansatte som prosjektleder i 2002. I dag er de 60 ansatte, en av Oslos største og Norges mest anerkjente malemesterbedrifter.

Som type er jeg nok av de som går «all in» og satser fullt og helt på de tingene jeg tror på, sier Robert Malmberg. Da jeg fikk muligheten til å utvikle Regnbuen Malermesterbedrift i den retningen jeg hadde tro på, kunne jeg ikke takke nei.

– Lang og bred erfaring fra en rekke prosjekter, kombinert med godt dokumentert fagkunnskap, og ikke minst våre dyktige ansattes yrkesstolthet, vil jeg hevde er hemmeligheten bak veksten, sier Malmberg. – Jeg er så utrolig stolt over den jobben våre 60 ansatte gjør – hver eneste dag.

I sin fars fotspor

Sine første malestrøk tok han lenge før han bestemte seg for å utdanne seg innen malerfaget.  Som guttunger flest var det politimann han drømte om å bli, men så var det i sin fars fotspor han gikk. Det valget har han aldri angret på. Så langt er det blitt 35 år i malerbransjen for Robert Malmberg.

– Min far var maler og drev sitt eget lille firma. Det hendte både titt og ofte at jeg var med han på jobb. Da fikk jeg også lov til å svinge malepenselen. Jeg husker godt jeg syntes det var gøy, sier Malmberg.

Å skape nye uttrykk med farger og prøve ut ulike maleteknikker var noe som etter hvert interesserte meg mer og mer.

Svennebrevet ble avlagt i begynnelsen av 1990. Han ville imidlertid enda ett skritt videre og satte seg etter hvert på skolebenken igjen for å bli malermester. Mesterbrevet fikk han i 1998.

Siden har det vært både lange og travle, men morsomme arbeidsdager. At hans innsats og meninger om faget er blitt lagt merke til, og satt pris på, er det ingen tvil om. Det har ført han inn i flere sentrale verv.

I forbindelse med etableringen av Håndverksgruppen fikk Robert Malmberg tildelt hederspris.

Oslo Malermesterlaug, Malermesternes opplæringskontor og HG

Den fargerike malermesteren har i 20 år sittet i styret for Oslo Malemesterlaug, nå som nestleder. I tillegg sitter han som leder av Malermesternes opplæringskontor i Oslo.

I 2012 var Malmberg initiativtakeren til å etablere Håndverksgruppen (HG), en malerkjede som i dag består av over 48 malermesterfirmaer over hele landet.

Gjennom HG kan kundene bestille alle typer oppdrag – alt fra store totaloppdrag som omfatter rådgivning om farger- og materialvalg, prosjektstyring, gjennomføring og kontroll, til mindre enkeltoppdrag.

– I dag har vi også avtale med de fleste forsikringsselskapene og skadesaneringsselskapene i Norge, for å utbedre skader innen maler-, gulv- og flisarbeid.

– Samarbeidet mellom medlemmene i HG fungerer strålende, sier Malmberg. – Landsdekkende bedrifter som har behov for oppussing av f.eks. butikklokaler e.l., får gjennom HG én prosjektleder å forholde seg til og som tar ansvaret for at jobben utføres likt og samtidig i alle lokalene – over hele landet. Ofte er det slik at en virksomhet skal omprofileres over en week-end. Da er det viktig å ha gode samarbeidspartnere.

Liker å bli utfordret

– Å lytte til kundenes ønsker og behov er viktig. Når de i tillegg bruker oss som rådgivere vet vi at de stoler på oss og at vi har en «standing» i markedet. Det er min motivasjonskilde nummer 1. En god nummer to er utfordrende prosjekter. Fornøyde kunder er noe av det viktigste for å overleve i håndverksbransjen. – Å konkurrere om dem både inspirer og motiver.

Både jeg og våre ansatte liker å bli utfordret. Rehabiliteringsjobber er i så måte ekstra morsomme. Det er som oftest her vi også fungerer som rådgivere. Det er en helt spesiell tilfredsstillelse i å se gamle slitte flater forvandles til noe helt nytt, både i farger og form. Det er det som gjør hverdagen både spennende og morsom.

Morsomt å være med på TV-serier

Mange har også registrert at Regnbuen har hatt flere opptredener på TV. – Det startet med Sinnasnekkeren og fortsatte med Superoppusserne, Sommerhytta og ikke minst Oppussing på en Dag, som ble en kjempesuksess, spesielt for en av våre ansatte, «sinte maler’n» Fredrik Martinsen.

Østfolding

Malmberg er født og oppvokst i Askim, men flyttet som så mange andre inn til Oslo da han begynte å jobbe. Etter noe år i hovedstaden valgte han å flytte tilbake til Østfold med familien på fire – nærmere bestemt til Spydeberg.

Over middels interessert i golf

I barne- og ungdomsårene var han innom flere idretter, men det var fotballen han brukte mest tid på. Nå, i voksen alder, er det golf som er blitt favorittsporten.

Golfspilleren.

 

– Ja, jeg er nok blitt over middels interessert i golf, selv om det er mest for det sosiale, sier Malmberg. Golf er en sosial og fin sport som samler mange mennesker. God trim og masse frisk luft får en også. Det bidrar til at det er enklere å holde hodet kaldt i en ellers så hektisk hverdag, avslutter Robert Malmberg.

 

Portrettfoto: Bård Gudim.