Regnbuen_Malermesterbedrift_innvendig maling

Råd fra en fagmann

Vi har tatt en prat med daglig leder og malermester Robert Malmberg for å få noen råd om hvordan man best gjennomfører et malingsprosjekt. Det er avgjørende at du velger rett bedrift og at du er trygg på at dine interesser blir ivaretatt.

Robert Malmberg har jobbet i Regnbuen Malermesterbedrift siden 2001. Han forteller at de arbeider på både små og store prosjekter. De har levert tjenester til eiendomsselskaper, entreprenører, forsikringsselskaper, sameier og borettslag, samt privatkunder.

Nå har han tatt seg tid til å gi noen råd til oss som kanskje trenger litt ekstra veiledning før vi setter i gang med store malingsprosjekter. Det første han peker på er at en skikkelig befaring er svært viktig, helst med flere aktører.

  • Avtal befaringer med flere seriøse aktører slik at du kan sammenligne pris. Husk: Prisantydning over telefon eller mail, uten befaring, er useriøst!

Få det formelle på plass

Det finnes en del skrekkhistorier angående oppussing og malingsoppdrag der ute. Derfor er det svært viktig å ha en skikkelig kontrakt på bordet. Et skikkelig malerfirma har seriøse kontrakter som tydelig forklarer hva som skal gjøres og hva det vil koste.

  • En god, presis kontrakt sparer deg for tid og eliminerer problemer. Alltid kontrakt – aldri forskudd, understreker Malmberg.

Han trekker også frem forsikringer som et sentralt element i ethvert vellykket prosjekt. Alle seriøse bedrifter har forsikringene på stell.  Dette gjelder alt fra yrkesskadeforsikringer for de ansatte, ansvarforsikringer, prosjektforsikringer og osv.

  • Sjekk at den du velger er medlem av MLF (Malermermestrenes Landsforbund) tilknyttet StartBANK og ikke minst i disse tider Miljøfyrtårnbedrift sier han.

Regnbuen_Malermesterbedrift_innvendig maling

Sjekk referanser og bruk kvalitetsprodukter

Referanser gir en god pekepinn på hva slags rykte en malerbedrift har i bransjen. Dette gir deg muligheten til å prate med tidligere kunder og høre om de er fornøyde.

  • Gi bedriften beskjed om at du ønsker å kontakte referanser og lag en liste med spørsmål på forhånd slik at du er forberedt, sier Malmberg.
  • Bruk kun produkter fra anerkjente malingsleverandører, og be om anbefalinger og begrunnelser, sier Malmberg.

Oppfølging og garanti

Et seriøst firma vil tilby skikkelig oppfølging av kundene sine. Malmberg mener at slike etterkontroller er en viktig del av å levere en god tjeneste.

  • Du skal være trygg på at arbeidet blir kontrollert og at du blir fulgt opp, forteller han.

Malmberg mener også at enhver seriøs malerbedrift vil tilby deg en garanti. Om man utfører arbeidet skikkelig er dette en selvfølge.

  • Du bør uoppfordret bli tilbudt en garanti om at arbeidet blir utført riktig og følger bransjestandarder, sier han.

Kvalitet er alltid lønnsomt

Robert Malmberg mener at det å levere kvalitetsarbeid er lønnsomt over tid. Derfor tar Regnbuen Malermesterbedrift aldri snarveier som går utover kvaliteten til tjenesten de leverer. Det er derfor

Robert Malmberg

Daglig leder og malermester Robert Malmberg

de har et makeløst rykte i bransjen.

  • Vi holder alltid det vi lover, sier han.

Uansett om du velger Regnbuen Malermesterbedrift eller et annet firma til malingsprosjektet ditt, så mener Malmberg at de ovennevnte rådene er viktige å ha i bakhodet.

  • Samarbeidet mellom deg og bedriften er avgjørende for at du ikke skal bli skuffet over resultatet. Gjør forarbeidet skikkelig og sørg for at malerbedriften er kvalifiserte til å utføre arbeidet du engasjerer dem inn for, avslutter han.